Stedendriehoek

Wauw! Ineens duiken er drie herten op voor Cjacco's auto

Drie damherten liepen voor Cjacco's auto uit.
Drie damherten liepen voor Cjacco's auto uit. © Cjacco Wolffensperger
BEEKBERGEN - Op weg van huis naar zijn werk in Eerbeek kwam Cjacco Wolffensperger woensdagochtend in alle vroegte drie damherten tegen op een viaduct boven de A50. Gauw pakte hij zijn telefoon om de dieren vast te leggen op camera.
Cjacco reed zoals altijd over het viaduct van de Oude Arnhemseweg naar de Groenendaalseweg boven de A50. Ter hoogte van het viaduct bij de Woeste Hoeve kreeg hij de herten in het oog. Hij nam direct zijn telefoon erbij en legde zo prachtig vast hoe de dieren het viaduct in een rijtje overstaken en na een tijdje het bos weer insloegen.
En zo zag dat er uit:
Herten op viaduct A50
Het is zeker niet de eerste keer dat Cjacco 's morgens vroeg dieren spot op de weg. "Ik zie ze wel zo'n drie keer per week", lacht hij. "Kort na deze damherten zag ik nog twee grote zwijnen lopen met allemaal kleintjes, helaas heb ik die niet gefilmd. En gisteren stak er een edelhert over. Het is echt vaste prik."

Rijden met aangepaste snelheid

Cjacco is er inmiddels op beducht dat hij de dieren tegenkomt en past om die reden altijd zijn snelheid aan. "Ik rijd niet harder dan 40, 45 kilometer per uur op dit stuk als het nog donker is. En dat raad ik iedereen aan te doen. De herten zie je op zich wel snel, maar de zwijnen zijn soms moeilijk te zien. Als je niet oppast, heb je er zo eentje onder je auto."