Stedendriehoek

Motorrijder botst op afslaande auto, twee gewonden

De motor raakte zwaar beschadigd door het ongeval.
De motor raakte zwaar beschadigd door het ongeval. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een automobilist in Apeldoorn zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. De bestuurder van de motor reed in de flank van de afslaande auto en kwam daarbij ten val. Ook een opzittende op de motor kwam ten val. Beide personen raakten gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur op de Laan van Zevenhuizen, ter hoogte van winkelcentrum Anklaar. De politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Volgens een videocorrespondent die ter plekke is gegaan, zijn zowel de motorrijder als de passagier met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Sporenonderzoek

De politie heeft de weg afgesloten om sporenonderzoek te doen. De nabije omgeving is afgezet. Naar verwachting wordt de weg pas rond middernacht weer vrijgegeven. Al rijden er volgens getuigen wel auto's bewust door de afzetting heen.
Zowel de motor als de auto raakte zwaar beschadigd en wordt afgesleept. De bestuurder van de auto heeft een verklaring afgelegd en is daarna opgehaald.