Noord-Veluwe / Gelderse Vallei

25 tips na uitloven kwart miljoen om vermissing Maria van der Zanden

Maria met haar vader Ab.
Maria met haar vader Ab. © Privéfoto's
PUTTEN - De Peter R. de Vries Foundation heeft tot dusver om en nabij de 25 tips gekregen in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De zaak werd deze week opnieuw onder de aandacht gebracht. Er is een beloning van 250.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die duidelijkheid geeft over het lot van de 22-jarige Puttense.
Maria verdween op 6 augustus 1994 spoorloos, nadat ze haar racefiets pakte om een rondje te fietsen. Als ze nog in leven is, zou ze nu 51 jaar oud zijn. De politie en Maria's vader Ab gaan er echter vanuit dat de Puttense slachtoffer is geworden van een misdrijf.

'Iets aan de hand'

Maria vertrok destijds zonder haar paspoort en verdere pasjes. "Ze was een heel fijne dochter en we hadden een goede relatie. Daarom wisten we voor onszelf ook dat er écht wel iets aan de hand moest zijn en dat ze niet zomaar verdwenen is", zei vader Ab eerder deze week.
Kelly de Vries, directeur van de Peter R. de Vries Foundation, laat nu weten dat er zo'n 25 tips zijn binnengekomen. Die worden onderzocht, in samenwerking met het coldcaseteam dat op de zaak zit, om te zien of ze iets opleveren.