Stedendriehoek / Achterhoek

Annemareyn verliest kindje en hond bij ongeluk

Hond Teddy overleefde het ongeval in Almen niet.
Hond Teddy overleefde het ongeval in Almen niet. © Privéfoto/Persbureau Heitink (bewerking Omroep Gelderland)
ALMEN - Op slechts drie minuten van haar huis botst Annemareyn op 16 maart tegen een boom in Almen. Ze verliest daarbij haar ongeboren kindje en haar hond. Zij en haar partner waren net getrouwd en stonden aan het begin van hun nieuwe leven. Een ongekend verlies, waarvan het besef nog moet doordringen.
Het ongeluk gebeurt doordat Annemareyn onwel wordt en buiten bewustzijn raakt. Haar auto raakt van de weg en botst frontaal op een boom. Haar hondje Teddy, die bij haar in de auto zat, overleeft de klap niet. De vrouw wordt per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar twee dagen later overlijdt ook haar ongeboren kindje door de klap.

Vooral emotionele schade

Wonder boven wonder is Annemareyn zelf ongedeerd. Behalve een gebroken pols en twee verstuikte enkels heeft ze geen fysieke schade. De emotionele schade is daarentegen groot. Het zou haar eerste kindje zijn, dat erg gewenst was. Daarnaast raakt ze ook haar hondje kwijt. "Dat was echt haar maatje", vertelt Josephyne Zandijk, de zus van het slachtoffer.
"Ze heeft net 6,5 jaar in Zwitserland gewoond en is pas een jaar weer terug in Nederland", vertelt Josephyne. "Ik ben ook de enige familie die in Nederland woont, we zijn echt op elkaar aangewezen." Omdat Annemareyn zo lang in Zwitserland heeft gewoond, is er daarnaast grote financiële onzekerheid. "Ze heeft geen ww-rechten" zegt Josephyne. "Ook heeft ze een nul-urencontract dat binnenkort afloopt." Dit zorgt voor veel onzekerheid bij Annemareyn.

Crowdfunding gestart

Omdat er zo veel onvoorziene kosten op Annemareyn en haar man afkomen, is Josephyne een crowdfundingsactie gestart. "Ik heb al megaveel reacties gekregen en ondertussen een bedrag van 7.500 euro ingezameld", aldus Josephyne. Dit bedrag wordt gebruikt om een nieuwe auto te kopen. De oude auto van Annemareyn was namelijk total loss door het ongeluk en moest afgesleept worden.
Ook wordt de begrafenis voor het kindje betaald en willen ze een nieuw hondje kopen. Met het geld dat overblijft, hoopt Josephyne dat haar zusje een tijdje vooruit kan en wat meer financiële zekerheid heeft. "Ze kan zich dan volledig focussen op herstel en het verwerken van dit grote verlies."