Achterhoek

Visboer op de markt bestolen van omzet: 'Dag voor niets gewerkt'

Eigenaar Bas van Dijk van Vishandel Van den Berg.
Eigenaar Bas van Dijk van Vishandel Van den Berg. © Plaats Delict
WINTERSWIJK - De politie is op zoek naar twee mannen die de dagomzet van een vishandelaar hebben gestolen. Dat gebeurde op 7 januari op de markt in Winterswijk. Een van de mannen weet in de bus te komen en de envelop vol geld te stelen.
"Het is ontzettend triest dat hardwerkende ondernemers op zo'n manier worden bestolen", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. "Marktkooplui staan daar al heel vroeg in de ochtend alles op te bouwen, hebben de hele dag hard gewerkt om hun geld te verdienen. Dat is echt heel sneu."

'Vreselijk drukke dag'

Wegens omstandigheden werd de dagomzet eventjes voorin de bus gelegd. En dat kwam eigenaar Bas van Dijk van Vishandel Van den Berg duur te staan.
"Eigenlijk hebben we de hele dag, of je mag zelfs gerust zeggen een hele maand voor niets gewerkt. Het is dusdanig veel geld dat verdwenen is", vertelt Van Dijk. "Het was de laatste dag van de vakantie en vreselijk druk, we hebben ons de benen uit het lijf moeten rennen om iedereen te voorzien van een lekker visje."
"Toen we de beelden zagen, bleek inderdaad dat er mensen zijn geweest die het geld uit de bus hebben gehaald. Blijf met je klauwen van andermans spullen af en breng het terug!"

Telefonisch met elkaar in contact

De politie is er zeker van dat de mannen hele tijd telefonisch contact met elkaar hebben . "Je ziet de hele tijd schermpjes van telefoons oplichten. Waarschijnlijk staat de man bij het terras op de uitkijk voor die andere man, die telkens naar de bestelbus loopt", aldus Strijbosch.
Bekijk de video:
De visboer werd bestolen van zijn dagomzet.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Een tipformulier vind je hier. Zaaknummer: 2023011031.