Noord-Veluwe

Hondje Paloma na twee weken zwerven gevangen

Paloma is weer terug bij haar baasje
Paloma is weer terug bij haar baasje © Dierenambulance Noord-West Veluwe
HARDERWIJK - Wekenlang is naar haar gezocht. Maar nadat ze twee weken langs wegen heeft gezworven, is het hondje Paloma in de nacht van maandag op dinsdag eindelijk gevangen op de Veluwe.
Paloma is een hondje uit Portugal, is maar net in Nederland en wordt opgevangen door iemand op de Veluwe. Daar wist ze te ontsnappen. Ze zwierf over de Veluwe en werd gespot bij de snelweg.

'Vangkooi ingelopen'

"Paloma is gelukkig vannacht gevangen", vertelt Petra de Jong van de Dierenambulance Noord-West Veluwe in het Radio Gelderland-programma Lunchpauze. "We hebben twee weken zichtmeldingen gehad en kregen een melding van een huiseigenaar. Daar hebben we een voerplek gemaakt en vervolgens een vangkooi met een camera erop neergezet. Vannacht is ze de vangkooi in gelopen."
"Paloma heeft ongelooflijk veel gelopen, langs wegen en zo. Ze ziet er nog goed uit, ze is gezond. In de kooi werd ze heel rustig. Daarvoor hoefde je haar maar aan te kijken en dan vloog ze weg, onder vrachtwagens door. Echt levensgevaarlijk", aldus De Jong.

'Veel mensen hebben geholpen'

"Ze heeft jaren in een asiel gezeten, op een betonnen vloer. Daarom heeft ze ook verharde wegen gepakt, omdat ze dat gewend is", legt De Jong uit. "We zijn door veel mensen goed geholpen, die doorgaven waar ze gezien was."
"Ik denk wel dat ze gegeten en gedronken heeft. Ze ziet er niet heel vermagerd uit. In de vangkooi heeft ze ook goed gegeten. Maar ze zal helemaal moeten herstellen."

'Misschien nooit loslopen'

"Maar het ziet er goed uit. Ik heb net met de eigenaar gesproken. Ze ligt lekker op de bank te slapen. Je zag ook de herkenning met de eigenaar. We hebben hem tips gegeven. Ze moet altijd dubbel aangelijnd zijn, misschien mag ze nooit loslopen", stelt De Jong.