Arnhem en omstreken

Deze verkenner gaat op zoek naar mogelijke Gelderse coalities

Gert Jan van Noort gaat verkennen welke coalities mogelijk zijn
Gert Jan van Noort gaat verkennen welke coalities mogelijk zijn © Omroep Gelderland
ARNHEM - De BoerBurgerBeweging (BBB) in Gelderland heeft een verkenner naar voren geschoven die gaat bekijken welke partijen mogelijk een coalitie kunnen vormen in Provinciale Staten. Die verkenner is Gert Jan van Noort, voormalig fractievoorzitter en wethouder in Harderwijk.
De BBB ging deze week met 14 zetels aan de haal in de Provinciale Statenverkiezingen. Als grootste partij mag de BBB het voortouw nemen in de vorming van een coalitie. Vrijdag voerde de partij daarover al gesprekken met andere partijen. Aan het einde van die gesprekken schoof de BBB Gert Jan van Noort naar voren als verkenner.
Van Noort zat eerder in de Harderwijkse gemeenteraad voor de lokale partij Harderwijk Anders. Hij was tot een jaar geleden ook wethouder in die plaats. op zijn cv staan verder een lidmaatschap van de commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en een voorzitterschap bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).
De opdracht van Van Noort is te onderzoeken welke partijen samen een "stabiele coalitie zouden kunnen vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag en op voldoende steun kan rekenen in de nieuwe Provinciale Staten van Gelderland".
De Gelderse BBB-lijsttrekker Rik Loeters laat weten het "volste vertrouwen" hebben in de nu aangewezen verkenner.