Noord-Veluwe

Daders brute snelkraak juwelier droegen bivakmutsen

De schade is enorm
De schade is enorm © John Stevens/LDGFotografie
VAASSEN - De daders van de snelkraak op Meiling Juwelier Optiek in Vaassen zijn nog voortvluchtig. Volgens getuigen droegen ze bivakmutsen.
De inbrekers sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag toe bij de juwelier aan de Dorpsstraat. Volgens de politie hebben ze veel geweld gebruikt om binnen te komen en om sieraden te pakken.
"De schade in de winkel is enorm", benadrukt een woordvoerder. In de ruit van het bedrijfspand zit een groot gat waardoor de daders waarschijnlijk zijn binnengekomen. Binnen in de zaak zijn meerdere vitrines kapotgeslagen.

Witte Mercedes

Na de snelkraak gingen de inbrekers er met een nog onbekende buit vandoor. Mogelijk zijn er meerdere voertuigen gebruikt waaronder een witte Mercedes, aldus de politie. De juwelier heeft inmiddels aangifte gedaan, maar moet nog inventariseren wat er precies weg is.
Volgens de woordvoerder is het onderzoek in volle gang. "Op dit moment doen de forensische opsporing en de tactische rechercheurs onderzoek. Mogelijk dat omwonenden hun eigen camerabeelden eens terug willen kijken. Wij hebben belang bij ‘snelle’ auto’s en verdachte personen die rond het tijdstip in de omgeving waren."
Kijk naar beelden van de beschadigde ruit van het bedrijfspand:
Snelkraak op juwelier in Vaassen