Stedendriehoek

Lichtfestival is te populair: organisatie grijpt in

De Grote Kerk in Apeldoorn.
De Grote Kerk in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Het Royal Light Festival in Apeldoorn is populair. Zó populair dat extra maatregelen nodig zijn om ongelukken te voorkomen. De lichtshow gaat bijvoorbeeld al om 22.00 uur uit in plaats van de eerder gemelde 23.30 uur.
Het Royal Light Festival begon woensdag en trok op een aantal momenten en plekken meer bezoekers dan vooraf de inschatting was. Met name rond het lichtkunstwerk op de Loolaan leidt de grote drukte tot onveilige verkeerssituaties.
Tijdens de openingsavond was het al druk, maar toen was de Loolaan afgesloten voor verkeer. Maar donderdag was er opnieuw grote drukte terwijl de weg gewoon open was. Sommige bezoekers liepen volgens de gemeente de weg op en maakten foto’s zonder op het verkeer te letten.

Rijbaan dicht

Daarom wordt er op de Loolaan een rijbaan afgesloten en gaat de snelheid tijdelijk omlaag naar maximaal 30 kilometer per uur. Extra verkeersregelaars houden de veiligheid in het oog.

Stekker eruit

Ook gaat de stekker de komende avonden dus eerde uit de lichtshow. Per uur worden bovendien maximaal duizend bezoekers per uur toegelaten, met een maximum van drieduizend voor de hele avond.
Zondag is de laatste dag van het Royal Light Festival.
Bekijk beelden van het spektakel:
Lichtkunst trekt duizenden bezoekers naar Apeldoorn