Arnhem en omstreken

Manuelle is van baan gewisseld: 'Je moet een beetje gek zijn'

ARNHEM - Ken je het beeld van massa's chagrijnig kijkende mensen die 's maandags weer naar hun werk moeten? Chagrijnig, omdat ze het werk niet leuk vinden. Manuelle Evers wilde hier niet meer bij horen. Zij hakte de knoop door en wisselde van baan.
Vanaf haar 19e werkte Manuelle op kantoor, tien jaar lang. Totdat ze besefte dat ze niet op de juiste plek zat. Zeker gezien haar creatieve opleidingen, tot en met HBO-niveau. "Maar dan denk je: ik heb nu zekerheid en inkomen", zegt de 44-jarige goedlachse Manuelle, "maar je wordt er niet gelukkig van." Na al die jaren kantoorwerk en klanten telefonisch te woord staan, hield Manuelle het voor gezien en koos voor zichzelf, nadat ze eerst anderhalf jaar in een burnout zat.

blunders

Nu is ze creatief zelfstandige en runt Het Naaicafe in Arnhem, met naailessen voor jong en oud, workshops en ze verkoopt kleurrijke stoffen. "Als kind droomde ik er al van om een eigen winkeltje te hebben." Geld is voor haar nu niet het belangrijkste. "Je neemt risico, als ondernemer moet je een beetje gek zijn, en ik doe nu wat ik zelf wil en ik doe wat ik leuk vind." Heimwee naar haar vroegere kantoorwerk heeft ze niet. Ook niet naar die regelmatige 'blunders' tijdens telefonische gesprekken met klanten op de maandagochtenden op kantoor.
Wil je weten welke blunders? Kijk dan naar het filmpje hieronder:
Manuelle is van baan gewisseld