Arnhem en omstreken

Zo kom je op tijd bij Snollebollekes

Snollebollekes treedt vanavond op in het GelreDome.
Snollebollekes treedt vanavond op in het GelreDome. © Berk Music
ARNHEM - De Snollebollekes staan zaterdagavond in stadion GelreDome en daar komen tienduizenden bezoekers op af. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet strandt in de file?
Eerder zorgden grote evenementen in het stadion voor een verkeersinfarct. Na de Monster Jam-show in december regende het klachten. Bezoekers stonden uren te koukleumen, stonden muurvast in de file of wachtten op pendelbussen die nooit kwamen. Vanavond kan het zo maar weer raak zijn, als talloze feestnummers hun weg naar het GelreDome proberen te vinden.
GelreDome zelf heeft geen aanvullende parkeerinformatie gepubliceerd op haar website en sociale media. Wel is het goed om te weten dat de deuren al om 18.00 uur openen, twee uur voor aanvang van het concert.

Praktisch

Op het spoor zijn geen werkzaamheden gemeld, Arnhem Centraal is vanuit iedere richting goed te bereiken. En zelfs de buschauffeurs staken niet. Vanaf Arnhem C.S. rijden buslijnen 7, 11 en 311 regelmatig naar het GelreDome. Om vertraging te voorkomen kun je ook met een (OV-)fiets naar het stadion. Daar zijn namelijk genoeg parkeerplekken voor fietsen en scooters, meldt de organisatie.
Automobilisten kunnen voor 13,50 euro online een parkeerticket kopen. Deze geeft echter niet gegarandeerd toegang tot het parkeerterrein van het stadion. Wil je er zeker van zijn dat je je auto vlakbij de ingang kwijt kunt? Dan kun je voor 27,50 euro een Guarantee Ticket kopen, waarmee je sowieso op P1 mag parkeren.
Snollebollekes vermeldt online dat je in Arnhem beter de verkeersborden dan je navigatie kunt volgen. Dat geldt zowel voor de reguliere parkeerplekken als de Kiss and Ride.

Partybussen

Verschillende particuliere vervoersbedrijven bieden kaartjes aan voor partybussen. Deze vertrekken vooral vanuit Noord-Brabant. Bij The Party Express en Partybussen zijn tickets te koop. Deze kosten, afhankelijk van de vertreklocatie, 35 tot 46 euro.