Liemers / Achterhoek

BBB viert feest met fakkels en gebakken eieren

BBB-voorman Rik Loeters werd vannacht onthaald met fakkels.
BBB-voorman Rik Loeters werd vannacht onthaald met fakkels. © Beeldbewerking Omroep Gelderland
DIDAM - De Gelderse BBB-voorman Rik Loeters beleefde woensdag een avond om nooit te vergeten. In onze provincie werd in het gros van de gemeenten massaal gestemd op de BoerBurgerBeweging. Bij thuiskomst in Didam werd Loeters opgewacht door vrienden met fakkels.
"Ze waren eerst op het provinciehuis en daarna zijn ze doorgegaan naar Bathmen, waar Caroline van der Plas was met het bestuur en héél veel leden", zegt Loeters. "Ze hadden mooie feestfakkels meegenomen en om 2.50 uur stonden ze bij mij voor de deur in Didam, haha. Toen hebben we samen eieren gebakken, zoals we vroeger eigenlijk altijd deden na het stappen: even een eitje bakken voor je naar bed gaat."
Bekijk de beelden van vannacht:
Monsterzege voor BBB
Loeters is dolblij met de monsterzege die BBB heeft geboekt in Gelderland. Hij durft echter nog niet te speculeren over een eventuele coalitie in de Gelderse Staten. "Ik heb vanmorgen vlot gekeken, dus ik weet het nog niet, maar kijk je naar de verkiezingsprogramma's, dan is er denk ik wel een aantal partijen waar je logischerwijs bij uitkomt", zegt Loeters.
"Dat zijn the usual suspects: de VVD, het CDA en de SGP. Maar dan ben je er nog niet, hè? Wij zullen met iedereen in gesprek moeten, echt waar. We sluiten niemand op voorhand uit."

Praten, praten, praten

De komende tijd wordt het praten, praten en nog eens praten, weet Loeters. "Eerst met de fractie bij elkaar komen en duiden wat er is gebeurd en welke koers we gaan varen. Ik zie al van alles binnenkomen via de app, we moeten dus aan de slag. D'ran zeggen we hier dan. Caroline heeft het ook al gezegd: je kunt niet zeggen dat er niets hoeft te veranderen. Dat is minachting van de kiezer."
Volgens Loeters heeft de kiezer op verkiezingsdag één ding glashelder gemaakt. "Dat er echt geluisterd moet worden naar wat de burgers willen. Het huidige beleid vanuit Den Haag is niet gewenst: het moet echt anders."