Gelderse Vallei

Forse schade bij flatbrand, bewoners opgevangen in school

Appartementen op meerdere verdiepingen hebben schade.
Appartementen op meerdere verdiepingen hebben schade. © Persbureau Heitink
EDE - De grote brand die woensdagmiddag woedde in een flat in Ede, heeft veel schade aangericht. Het appartement waar het vuur uitbrak, is volledig verwoest en woningen op meerdere verdiepingen hebben roet- en waterschade.
De brand aan de Van der Hagenstraat werd rond 17.15 uur gemeld. Er ontstond een enorme vuurzee waarbij de vlammen uit het appartement sloegen. Een deel van de flat werd daarop ontruimd. Ook werden meerdere straten afgesloten wat leidde tot veel verkeersoverlast.
Volgens de Gemeente Ede kunnen bewoners van 36 woningen nog niet terug naar hun huis. 3 appartementen zijn volgens de gemeente onbewoonbaar.

Bewoners opgevangen

De bewoners zijn opgevangen in een naastgelegen basisschool. "Vriendelijke buurtbewoners hebben voor eten gezorgd", meldt de plaatselijke politie. Wanneer de evacués weer terug kunnen, is niet bekend. Volgens de brandweer moet eerst worden bekeken hoe het is gesteld met de constructie van het uitgebrande appartement. "Het is nu niet veilig om naar binnen te gaan", aldus een woordvoerder.
Volgens de brandweer is een persoon lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met ademhalingsproblemen vanwege de rook. Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog onduidelijk.
Kijk naar beelden van de brand:
Grote flatbrand in Ede