Rijk van Nijmegen

Vierdaagsefeesten: deze artiesten treden dit jaar op

Matrixx Live aan de Kade
Matrixx Live aan de Kade © Lieke van den Oord
NIJMEGEN - De Vierdaagsefeesten heeft de eerste namen die tijdens het zevendaagse festival op het podium staan bekendgemaakt. Bezoekers kunnen gaan genieten van optredens van onder meer Frans Duijts, Flemming, Paul Elstak en Sef.
"We zijn hartstikke trots en blij met de 80 artiesten in deze eerste line-up. Het laat heel mooi de diversiteit zien waar wij als evenement voor staan, er is voor ieder wat wils. En dit is nog maar het begin", vertelt Marlijn Hoefnagel van Stichting Vierdaagsefeesten.

Ruim 40 podia

De ruim 1,5 miljoen verwachte bezoekers kunnen bij meer dan 40 podia hun favoriete artiesten live zien. Voor populaire namen zoals Flemming en Ch!pz kunnen feestvierders naar Matrixx Live aan de Kade. Matrixx at the Park is het domein voor artiesten als Paul Elstak, La Fuente en The Partysquad. Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen terecht in de Molenstraat waar onder meer Frans Duijts en Jannes optreden.
Bij muzikale hotspot het Valkhof Festival kunnen bezoekers zich laten verrassen door nieuwe muziek van acts zoals ΣTELLA en Margaritas Podridas. In de Stevenskerk staan onder meer Sef en Ladaniva op het podium. In de Sint Jacobskapel Stephanie Struijk en Remmelt. Op het Faberplein kan worden gefeest met Ronnie Ruysdael, Baby Blue en Familie De Bruyn.

Dansen en meezingen

Het Koningsplein staat in het teken van coverbands zoals The Originals en Royal Beat. Naast het geliefde gevelconcert kan op de Grote Markt onder meer worden genoten van The Nile Rodgers Dance Dance Tribute Band en Fragment. Op het Hertogplein kan worden meegezongen met artiesten zoals Bennie Solo. Bij Café Samson met ABBA Tribute en Nijmeegse Annie.
Bezoekers die graag uit hun plaat gaan op de dansvloer kunnen naar Smaakmarkt voor acts zoals Boomshakalak Soundsystem en Disko Disko. Op Kelfkensbos barst het feest los met onder meer Disco Snolly. Bij Credible met Coming Fout!, Flamingooos en Sweaty Disco. Bij De Kaaij betreden bands zoals Mary Lee Familyband en Rolling Beat Machine het podium. Bij LUX wordt in ieder geval opgetreden door The Etta James Experience en Hobnob Four.
Naar verwachting worden in april meer namen bekendgemaakt. De Vierdaagsefeesten vinden plaats van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli. Het zevendaagse festival is op een aantal binnenprogramma’s na gratis te bezoeken.