Achterhoek

N18 twee weken dicht, verkeer wordt omgeleid

De N18 bij Lichtenvoorde zal twee weken dicht zitten
De N18 bij Lichtenvoorde zal twee weken dicht zitten © ANP
De N18 bij Lichtenvoorde is van 31 maart tot 17 april in beide richtingen afgesloten. Er worden verschillende werkzaamheden verricht om de verkeerssituatie veiliger te maken.
De werkzaamheden voor onder andere de fietstunnel zijn al in volle gang. "Als de weg straks twee weken afgesloten is, zullen deze een enorme sprint nemen" vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Met het aanleggen van een fietstunnel hoeft het fiets en bromverkeer niet meer over te steken, wat de verkeerssituatie overzichtelijker en daarmee veiliger maakt. Daarnaast komt er een vrijliggend fietspad langs de Europaweg. De verkeersveiligheid voor fietsers zal hiermee aanzienlijk toenemen.

Weghalen kruispunt Zieuwentseweg

Op dit moment zijn er nog twee kruisingen op de weg: het kruispunt N18-Zieuwentseweg en het kruispunt Richterslaan. "We willen de verkeerssituatie veiliger maken door deze twee kruispunten terug te brengen naar één kruispunt" vertelt Rijkswaterstaat. Het kruispunt Zieuwentseweg wordt weggehaald waardoor ook hier de verkeerssituatie overzichtelijker wordt. Tegelijkertijd wordt het kruispunt Richterslaan uitgebreid met een aansluiting op de Europaweg en een oversteek voor gemotoriseerd verkeer.
Omdat de N18 door de bebouwde kom van Lichtenvoorde loopt, worden er ook maatregelen genomen om de geluidsoverlast te beperken. Zo wordt het geluidsscherm ten zuiden van de N18 volledig vervangen en wordt er op delen van de parallelweg een stiller wegdek aangelegd. Bovendien wordt er een extra geluidsmuur geplaatst nabij een van de woningen in de buurt van de weg.

Omleidingen

De werkzaamheden zijn al sinds januari bezig, maar vanaf 31 maart zal de weg dus voor twee weken volledig afgesloten zijn en zullen weggebruikers de grootste hinder ervaren. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N313 en de N318 bij Aalten. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de weg. De omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer staan aangegeven met borden langs de weg. Het doel is dat er na deze twee weken een betere doorstroming op de N18 is en er een veiligere verbinding is voor fietsers, brommers en voetgangers. Eind juni zouden de werkzaamheden volledig klaar moeten zijn.