Arnhem en omstreken

Omroep Gelderland weer genomineerd voor drie Regiohelden Awards

De winnaars van de Regiohelden Awards worden op 20 april bekend.
De winnaars van de Regiohelden Awards worden op 20 april bekend. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Omroep Gelderland is net als vorig jaar in drie categorieën genomineerd voor de Regiohelden Awards. Dat zijn de jaarlijkse prijzen voor producties van de Nederlandse regionale omroepen. Verschillende journalistieke projecten maken kans om in april onderscheiden te worden.
In de categorie De Nieuwsjager is het programma In het vizier van De Jager genomineerd met de verhalen rondom de misstanden in Jeugddorp De Glind. Tientallen oud-pleegkinderen die daar woonden, vertelden aan Omroep Gelderland mishandeld of misbruikt te zijn in het jeugddorp.
In de categorie De Luistervink strijdt de podcast Niet van de Wereld van Maarten Dallinga mee om de prijzen. Dallinga, bekend van de podcastseries Anoniem Intiem en Verstrikt waar hij verschillende journalistieke prijzen mee won, liet zich voor deze productie onderdompelen in de refogemeenschap.
Tot slot maakt Romee Tap nog kans op een prijs. Deze onderzoeksjournalist, die in oktober 2021 als trainee is begonnen bij Omroep Gelderland, is genomineerd in de categorie De Nieuwkomer. "Ze is nog maar kort aan het werk en maakt nu al goede, journalistieke, relevante verhalen", schrijft de jury over haar.

Winnaars bekend op 20 april

De winnaars van de verschillende awards worden op donderdag 20 april bekendgemaakt tijdens Regiohelden, het festival voor Regionale Journalistiek. Ook wordt dan duidelijk welke inzending de Gouden Regiohelden Award wint: de jaarlijkse prijs voor de beste productie.