Arnhem en omstreken

Opvang geschokt na overlijden kindje: 'Dit is een zeer droevige zaak'

Het medische incident speelde zich af bij De Toverburcht, dat in hetzelfde gebouw zit als basisschool De Salamander.
Het medische incident speelde zich af bij De Toverburcht, dat in hetzelfde gebouw zit als basisschool De Salamander. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Op kinderopvang De Toverburcht in Arnhem is vrijdag een kindje overleden na een medisch incident. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend, maar worden onderzocht.
Het incident speelde rond het middaguur. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de brandweer en een traumahelikopter. De toegesnelde hulp en een reanimatie mochten niet meer baten voor het kindje.

Groot verdriet

Een woordvoerder van de Stichting Kinderopvang Arnhem (SKAR), de organisatie onder wiens paraplu De Toverburcht valt, spreekt van een zeer droevige zaak. "We hebben de andere ouders gisteren met groot verdriet moeten mededelen dat er een kindje op deze locatie is overleden. Onze eerste zorg gaat uit naar de ouders van het kindje, naar de andere kinderen en naar onze collega's", zegt de woordvoerder.
Hij zegt dat een verschrikkelijk scenario is bewaarheid. De medewerkers van De Toverburcht hebben volgens hem het vaste protocol gevolgd en meteen de hulpdiensten gealarmeerd. De politie is daarna begonnen met een onderzoek, wat gebruikelijk is bij een overlijden na een medisch incident.

Locatie maandag gesloten

SKAR heeft ouders die kinderopvang afnemen bij De Toverburcht vrijdag per brief op de hoogte gesteld van het gebeurde. "En zaterdag is daar een belronde achteraan gegaan", aldus de woordvoerder. Maandag zal de locatie, die zich bevindt in hetzelfde gebouw als basisschool De Salamander in Arnhem-Schuytgraaf, niet opengaan. "Vanwege de impact die dit incident op iedereen heeft. We laten de ouders zo snel mogelijk weten hoe de situatie dinsdag zal zijn", zegt de woordvoerder.
De kinderopvang wacht nu af wat het politieonderzoek oplevert. Op dit moment overheerst vooral het verdriet om het overlijden van het kindje. "Iedereen is ontzettend geschokt. We proberen onze medewerkers datgene te bieden wat zij nodig hebben om hier goed doorheen te komen."