Rivierengebied

Spekglad op de weg: meerdere ongelukken

Het ging mis in Tiel.
Het ging mis in Tiel. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
POEDEROIJEN - Er zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op meerdere plekken in onze provincie ongelukken gebeurd door gladheid. Zo ging het onder meer flink mis in Tiel en Poederoijen.
Het is momenteel spekglad op de weg. Dat heeft te maken met de vele regen en sneeuwval van vrijdag. Het heeft afgelopen nacht bovendien een paar graden gevroren, wat tot gevaarlijke situaties leidt.
Aan de Burgemeester Posweg in Poederoijen kwam afgelopen nacht een auto in het water terecht. De wagen raakte van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Er kwamen vier brandweervoertuigen en drie ambulances ter plaatse, omdat in eerste instantie niet helder was hoeveel mensen in het voertuig zaten. Het bleek om een man te gaan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Controle over het stuur kwijt

Ook in Tiel ging het mis. Aan de Jhr.P.A. Reuchlinlaan kwam een auto in het water terecht. De bestuurder van het voertuig raakte in een bocht de controle over het stuur kwijt, meldt een videocorrespondent.
De auto reed rechtdoor over een grasveld en belandde met de neus in de sloot. Hierbij werd ook een verkeersbord uit de grond gereden. De man raakte bij het ongeluk niet gewond.
Bekijk de video over de gladheid:
Auto's in de sloot
In alle Nederlandse provincies, met uitzondering van Zeeland, geldt tot zaterdagochtend 10.00 uur code geel om gladheid. Het KNMI geeft de waarschuwing af vanwege sneeuwresten, sneeuwval en sinds middernacht ook bevriezing van natte weggedeelten.