Arnhem en omstreken

Dit familiebedrijf verkoopt al generaties lang servies in Arnhem

Wim Pollmann bij het kunstwerk
Wim Pollmann bij het kunstwerk © Omroep Gelderland
ARNHEM - De servieswinkel van de familie Pollmann bestaat al sinds 1890. Sinds zijn bestaan is het een Arnhems familiebedrijf, waar de familie een grote liefde voor de Gelderse hoofdstad heeft opgebouwd.
Tot aan de Tweede Wereldoorlog was de winkel vlak naast de Eusebiuskerk in Arnhem gevestigd. De servieswinkel sneuvelde echter tijdens de Slag om Arnhem, net zoals de kerk grotendeels deed.

Kunstwerk

"Toen wij 110 jaar bestonden, wilden we graag iets terugdoen voor de stad", zegt Wim Pollmann. Samen met zijn vrouw schonk hij Arnhem een kunstwerk. "Dit kunstwerk heeft vroeger op de muur gestaan van onze zaak die hier tot aan het bombardement van Arnhem stond", vertelt Wim. Inmiddels heeft het kunstwerk weer zijn oude vertrouwde plek terug, vlak voor de Eusebiuskerk.
Kunstwerk Familie Pollmann
Kunstwerk Familie Pollmann © Omroep Gelderland
Het kunstwerk heeft een verwijzing naar familie en dat is waar dit bedrijf ook uit bestaat. In 1890 startte de familie Pollmann met het bedrijf in Arnhem. Bernhard Pollmann kwam vanuit Duitsland naar Nederland en opende een winkel die zich richtte op artikelen voor thuis. Inmiddels is de vierde generatie actief binnen het bedrijf. Nick en zijn vrouw Anke zijn sinds 2016 eigenaar van het familiebedrijf, dat zij overnamen van Nicks ouders Wim en Margreet.
Inmiddels hebben Nick en Anke het oude magazijn van het bedrijf omgebouwd tot winkel en zijn ze vertrokken vanuit de hoofdstraat naar een van de 7straatjes in Arnhem. Hier verkopen ze nu, naast servies, ook glaswerk en allerhande producten om van thuis eten een feestje te maken.

Wil je meer zien over het familiebedrijf Pollmann? In het programma Fa.Milie BV krijg je deze week een kijkje achter de schermen bij het familiebedrijf uit Arnhem. Ook lopen we mee met het familiebedrijf Rusink uit Heelweg. Kijk hier naar de uitzending.