Rijk van Nijmegen

Studenten moeten hun rommel opruimen, anders gaat het zo naar de stort

De schoenen op de gang worden allemaal weggegooid.
De schoenen op de gang worden allemaal weggegooid. © ANP
NIJMEGEN - Studenten die wonen in studentencomplex Hoogeveldt in Nijmegen doen er goed aan zo snel mogelijk hun spullen op de gang op te ruimen. Doen ze dat niet, dan doen de schoonmakers dat op hun kosten, zegt het Nijmeegse studentenmagazine Vox.
Vuilniszakken, afgedankte meubels, wasrekken, maar ook schoenen en badslippers. Alles wat in de weg staat gaat de studentenhuisvester SSH& weggooien, zo schrijft SSH& in een brief aan de bewoners van het complex. Die spullen gaan dan meteen naar de stort. Volgens de huisvester moet dit om de brandveiligheid te garanderen. De brandweer heeft namelijk geconstateerd dat vluchtroutes niet vrij zijn.
De directeur-bestuurder van SSH& noemt het besluit een harde, 'maar hij is echt nodig'. "Het wordt hoog tijd dat studenten brandveiligheid serieus gaan nemen, dit is zeker geen studentje pesten van ons, het gaat om de veiligheid van de bewoners zelf", vertelt Kees Stunnenberg.
Hij wijst erop dat de brandweer heeft geconstateerd dat vluchtroutes niet vrij zijn. De gangen worden vaak gebruik als opslagplaats, omdat de kamers klein zijn, zegt een bewoner in het studentenmagazine.