Rijk van Nijmegen

Zo komt de nieuwbouw nabij het Nijmeegse station Goffert eruit te zien

Situatieschets rondom station De Goffert
Situatieschets rondom station De Goffert © (gemeente Nijmegen)
Zo’n 1200 woningen moeten er komen, daarnaast onder meer bedrijven, detailhandel, horeca en zelfs een moskee. Op de plek van de huidige Jan Massinkhal komt een nieuw overdekt zwembad met sporthal. Stationsomgeving Goffert is één van de eerste werk- en woongebieden van ontwikkelgebied Winkelsteeg, die Nijmegen gaat ontwikkelen.
Het gebied krijgt een modern, stedelijk karakter met appartementen. Er komen woongebouwen van verschillende hoogtes.

Werkgelegenheid in research en development

De gemeente ziet voor een deel van de nieuwe bewoners werkgelegenheidskansen in research en development op het gebied van Health & High Tech. “Dat kan bij Noviotech Campus zijn, maar ook bij initiatieven op Health & High Tech die in de Stationsomgeving komen”, zo schrijft het college.
Wethouder Stedelijke ontwikkeling Noël Vergunst is enthousiast over de plannen. Vergunst: “Dit bestemmingsplan biedt de mogelijkheid dat de stationsomgeving Goffert zich ontwikkelt tot een gebied waar werken én wonen samenkomen.”

10.000 woningen en 10.000 extra banen

Nijmegen wil de komende twintig jaar 10.000 woningen bouwen binnen de stadsgrenzen en zorgen voor 10.000 extra banen. Winkelsteeg speelt een belangrijke rol in deze wens. Er komen vooral appartementen in het betaalbare segment waaronder een groot deel sociale woningbouw.
De benodigde ruimte voor de plannen ontstaat doordat de gemeente ter hoogte van het NS-station Goffert de rijbanen van de Graafseweg en de Neerbosscheweg tegen elkaar aan legt. Door de ligging direct naast station Goffert verwacht gemeente dat de auto minder nodig zal zijn. Het college: “Parkeren kan vooral in parkeerhubs waar men makkelijk kan overstappen van een auto naar het OV, fiets of deelvervoer.”

Inloopbijeenkomsten

Het plan ligt nu ter inzage en er komen nog inkoopbijeenkomsten voor bedrijven, omwonenden en belangstellenden. Rond de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.