Gelderse Vallei

Man (32) overleden bij ongeval A12

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. © Persbureau Heitink
EDE - Bij een zeer ernstig ongeval op de A12 bij Ede is een 32-jarige Edenaar overleden. Dat meldt de politie. Zaterdagochtend vroeg gebeurde daar een ongeval met twee voertuigen. Er zijn vijf mensen gewond geraakt.
Dat meldt de politie. Bij de overleden man zaten vier anderen in het voertuig. In de andere auto zat alleen een bestuurder. De vier inzittenden en de andere bestuurder zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De afrit 24 vanuit Arnhem zat dicht vanwege politieonderzoek. Het ongeval gebeurde op de afrit van de snelweg richting de Doctor Willem Dreeslaan in Ede. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zat een persoon bekneld en moest deze bevrijd worden door de hulpdiensten.

Oorzaak onduidelijk

Bij het ongeval waren meerdere traumahelikopters aanwezig. De politie meldt op Twitter dat zij 6.00 uur in de ochtend een melding kregen van een zeer ernstig ongeval. Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Een voertuig ligt op z'n kant en een lantaarnpaal is omver gegaan, zo blijkt uit foto's. De ravage en de schade aan de voertuigen is groot. Het motorblok van een van de auto's lag tientallen meters verderop.
De politie kan desgevraagd nog niets zeggen over de oorzaak van het dodelijke ongeval bij de A12 in Ede. "Er wordt onderzoek gedaan en dat duurt over het algemeen langere tijd", meldt een woordvoerder.
Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.
Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. © Persbureau Heitink
Het ongeval gebeurde richting de Doctor Willem Dreeslaan.
Het ongeval gebeurde richting de Doctor Willem Dreeslaan. © Persbureau Heitink