Rijk van Nijmegen

Eet smakelijk: hier komen pizza's uit de automaat

De pizza-automaat in Nijmegen.
De pizza-automaat in Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Mamma mia, pizzaliefhebbers opgelet: Nijmegen heeft een primeur met de eerste pizza-automaat van Gelderland. Sinds kort rollen er bij een tankstation aan de Hatertseweg 24 uur per dag, 7 dagen per week pizza's uit een machine.
Het heeft haast iets futuristisch, of iets dat je ziet in films uit Japan. Maar in een tijd waarin alles sneller gaat en de mens steeds meer gemak wil, is het ook niet heel vreemd. Althans, dat dacht Eva van Duffelen van Achilles Brandstoffen Maatschappij toen ze de machine op een beurs zag. "Soms moet je creatief zijn en nieuwe dingen uitproberen", legt ze haar motivatie uit.
De machine aan de Hatertseweg is volgens Van Duffelen een test om te zien of het concept aanslaat in de regio. Dat lijkt wel het geval, want de automaat kan in de eerste dagen al op de nodige klandizie rekenen. "We zien dat er dagelijks al pizza's uitverkocht zijn."

Hoe werkt het dan?

De automaat kan 64 voorgemaakte pizza's herbergen. "Die worden klaargemaakt door een lokale pizzeria en die vult dan de machine", legt Van Duffelen uit. De consument kan vervolgens kiezen uit vier verschillende smaken.
Na betaling gaat een timer van vijf minuten lopen. Vervolgens komt de pizza in een aluminium verpakking en in een echte pizzadoos naar buiten.

Hoe lekker zijn ze?

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. En wij zijn ook geen culinair recensenten. Maar we konden het niet laten om letterlijk de proef op de som te nemen en er een persoonlijk oordeel over te vellen.
Wil je weten wat wij ervan vonden, check dan deze video:
Primeur in Nijmegen met pizza-automaat