Achterhoek

Ook op zoek naar een huurwoning? 'De inkomenseisen zijn vaak bizar'

Kiki (24) wil samenwonen met Jesper (23) maar particuliere huurhuizen zijn voor hen onmogelijk om te betalen.
Kiki (24) wil samenwonen met Jesper (23) maar particuliere huurhuizen zijn voor hen onmogelijk om te betalen. © Omroep Gelderland
Wie een huis zoekt, heeft of veel geld nodig of veel geluk. Wat dat betreft zit het de woningzoekenden, die voor ons een videodagboek bijhouden van hun huizenjacht, niet mee.
Aflevering 2 van onze serie Woningnoodgeval gaat over woonruimte vinden. Kiki Zwinkels (24) uit Nunspeet studeert nog. Haar vriend Jesper Prinsse (23) studeert dit jaar af. Een hypotheek krijgen is voor hen op dit moment onmogelijk.
Voor particuliere huur zijn de inkomenseisen voor Kiki en Jesper vaak te hoog. Dat merkt ook Hülya Akkurt (25) uit Doetinchem, die samen met haar moeder woonruimte zoekt. "Voor particuliere huur zijn de eisen bizar. Omdat wij geen stel zijn, maar moeder en dochter, mogen wij volgens de regels niet gezamenlijk aan die inkomenseis voldoen."
Ook Naomi Meijer (29) is op sociale huur aangewezen. Ondanks dat ze al acht jaar ingeschreven staat en al vijf jaar wekelijks op meerdere huizen in Nijmegen en wijde omgeving reageert, is het haar tot nu toe niet gelukt. Bekijk hieronder de video.
Hülya noemt de inkomenseisen voor een huurhuis bziar.

Deel jouw verhaal

Ben jij net als deze woningnoodgevallen ook op zoek naar een huis? Deel jouw verhaal en mail wonen@gld.nl.
De serie Woningnoodgeval wordt gemaakt in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Op Gldstemt.nl vind je al het nieuws omtrent de verkiezingen. En ons Kieskompas.