Stedendriehoek

Bestuurder crasht met gestolen auto na wilde achtervolging

Een achtervolging met een gestolen auto voorop is geëindigd in een crash
Een achtervolging met een gestolen auto voorop is geëindigd in een crash © Luciano de Graaf
APELDOORN - Een korte, maar wilde politieachtervolging met hoge snelheden in Apeldoorn is maandag in een crash geëindigd. Bij die crash is niemand gewond geraakt. De verdachte kon door de agenten worden ingerekend.
Rond 17.30 uur zagen agenten een auto rijden op de Deventerstraat, die gesignaleerd stond als gestolen. De bestuurder van de auto ging er bij het zien van de agenten met hoge snelheid vandoor.
Ver kwam de bestuurder niet. Enkele honderden meters van de plek waar de achtervolging begon, botste de bestuurder vol achterop een geparkeerde auto, in de Faunastraat.
De gestolen auto raakte zo beschadigd dat deze niet verder kon rijden. Nog voordat de bestuurder kon wegvluchten, kregen agenten hem al te pakken. De bestuurder is door agenten naar het politiebureau meegenomen.

Onder invloed?

De politie liet ter plekke weten dat de bestuurder verdacht wordt van autodiefstal en rijden onder invloed. De recherche doet onderzoek. De Faunastraat werd voor het onderzoek afgesloten met linten. De twee zwaar beschadigde auto’s zijn door een berger afgesleept.
De inzet van de vele politiewagens trok veel bekijks van omwonenden. Ze kwamen af op de vele sirenes.