Achterhoek

Man aangehouden voor mysterieuze verdwijning Wico van Leeuwen

Een aanhouding in de zaak Wico van Leeuwen.
Een aanhouding in de zaak Wico van Leeuwen. © Omroep Gelderland/Politie
BORCULO - De politie heeft maandagochtend een 28-jarige man uit Borculo aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Wico van Leeuwen. Van Leeuwen is al een aantal maanden vermist. Ondanks verschillende zoekactie is de man uit Borculo nog altijd spoorloos.
De politie laat weten dat het onderzoek naar de vermissing nog in volle gang is. "We gaan ervan uit dat Wico niet meer in leven is en dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Helaas hebben we het stoffelijk overschot van Wico nog niet gevonden. We blijven naar hem zoeken."
Wico van Leeuwen is vader van twee zoons en een dochter. De Achterhoeker heeft geen vast woonadres. Hij werkte als tuinman en zocht onder meer via Facebook naar klanten.

Politie vraag om tips

De politie vraagt mensen die meer over de zaak kunnen vertellen om contact op te nemen. "Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, kan van belang zijn voor het onderzoek", aldus de politie.
De vermissing is vorige week onder de aandacht gebracht in Opsporing Verzocht en heeft de nodige tips opgeleverd. In die uitzending is ook een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die opheldering geeft in deze vermissingszaak.