Liemers

Gerard wil dat het verkiezingsbord weggaat: 'Gevaarlijk voor het verkeer'

Verkiezingsbord Babberich
Verkiezingsbord Babberich
BABBERICH - Hij doet het omwille van de verkeersveiligheid. Weer trekt Gerard Pechér uit Babberich aan de bel bij provincie en gemeente Zevenaar vanwege een groot verkiezingsbord. Want, zegt hij, dit bord zorgt voor gevaar in het verkeer.
Het gaat om de plek vlakbij basisschool Sint Franciscus in Babberich. Daar komen de Beekseweg en de Dorpstraat bij elkaar, is een oversteekplaats en zijn verschillende uitritten bij woningen. Pechér: "Er stond al enkele weken een frame en sinds deze maandagochtend hangt er een groot spandoek in met een oproep om te gaan stemmen op 15 maart". Dan zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap.

Jarenlang zelf vrachtwagenchauffeur geweest

Gerard Pechér is ongerust: "Vorig jaar september hing hier op ongeveer dezelfde plek een spandoek om te waarschuwen dat de scholen weer zijn begonnen, toen heb ik dat ook gemeld omwille van de verkeersveiligheid". Na controle vorig jaar door de gemeente is dat doek blijven hangen en ook nu is dat het geval. Gerard snapt er niks van: "Ik ben jarenlang vrachtwagenchauffeur geweest en weet daarom hoe belangrijk het is dat je als chauffeur niet wordt afgeleid. Plaats zulke dingen niet op locaties waar verkeersdeelnemers bezig moeten zijn met het verkeer. Het geeft echt teveel afleiding".
De gemeente Zevenaar zegt in een reactie naar de verontruste bewoner dat het verkeerspunt 'in de surveillance wordt meegenomen'. Het Provincieloket laat hem weten dat 'hoewel het bord in de buurt van de school is geplaatst, dit niet zorgt voor minder zicht op bijvoorbeeld de oversteekplaats. Er is dus ook geen aanleiding om dit bord te verwijderen'.