Gelderse Vallei

Gewonden door racerij op bedrijventerrein Barneveld

Hulpdiensten bij het eerste ongeval op de de Grote Bosweg.
Hulpdiensten bij het eerste ongeval op de de Grote Bosweg. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Bij twee ongelukken op bedrijventerrein Harselaar bij Barneveld zijn zondagmiddag zeker drie personen gewond geraakt. Het ging het om ongevallen met scooters en een crossmotor. Op het bedrijventerrein zou vaker sprake zijn van op tweewielers rondscheurende jongeren.
Het eerste ongeval gebeurde rond 15.30 uur op de Grote Bosweg in Barneveld. Agenten troffen ter plaatse twee gewonden aan en één scooter in de kreukels. Een tweede scooter die naar verluidt ook bij het ongeval was betrokken, was volgens een fotocorrespondent spoorloos verdwenen. Op het asfalt waren slip- en remsporen te zien. De twee gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.
Op dezelfde locatie gebeuren vaker soortgelijke incidenten. In 2021 was het naar verluidt drie keer raak in drie maanden tijd.
Er raakten vandaag drie mensen gewond op het bedrijventerrein.

Over de kop

Ruim twee uur na het eerste ongeval ging het zondag opnieuw mis op een terrein aan de Stockholmweg, op een steenworp afstand van de plek van het eerste ongeval. Een motorcrosser sloeg vermoedelijk over de kop. De traumahelikopter, twee ambulances en de politie rukten met spoed uit.
De motorcrosser was na de klap buiten bewustzijn. Hij is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, onder begeleiding van een trauma-arts. De motor waarop hij reed, bleek eveneens verdwenen.

Stil op zondag

Bedrijventerrein Harselaar ligt vlak langs de snelweg A1. Het bedrijventerrein huisvest tientallen ondernemingen en er wonen nauwelijks mensen. Op zondagen is er op het bedrijventerrein verder nauwelijks iemand te bekennen.