Rijk van Nijmegen

Dini (88) is fan van Julien Clerc: 'Hij had van die leuke krulletjes'

88-jarige Dini (rechts op de foto) bezoekt het optreden van Julien Clerc.
88-jarige Dini (rechts op de foto) bezoekt het optreden van Julien Clerc. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Nijmegen was donderdagavond even het Mekka voor de liefhebbers van het Franse chanson. Al ver voor aanvang van het concert van Julien Clerc stonden de fans voor de deuren van de Vereeniging in Nijmegen te wachten om naar binnen te mogen. Jong en vooral oud wilde de wereldberoemde Franse zanger horen optreden. "Er wordt te weinig Franse muziek op de Nederlandse radio gedraaid", klonk het uit de mond van veel fans.
De 88-jarige Dini is misschien wel de grootste fan van Julien Clerc. In gezelschap van haar dochter, is ze met haar rollator naar het concert gekomen. "Via mijn dochter ben ik fan geworden", zegt Dini. "Ik ben al meer dan 45 jaar fan. Mijn dochter was 17 jaar, toen ben ik voor de eerste keer meegeweest naar een concert en sindsdien doen we dat nog steeds."
Clerc viel in zijn jonge jaren in Nederland in de eerste plaats op door zijn muziek, maar zijn looks mochten er ook zijn. "Hij had van die leuke krulletjes", zegt Dini schalks. Haar dochter valt haar bij: "Hij is nu 75 jaar, maar hij ziet er nog goed uit."
"Hier ga je weinig mannen vinden", zegt een Nijmeegse vrouwelijke fan. Maar dat valt wel mee. "Ik ben met mijn vrouw meegekomen", zegt een man lachend.
"Nee hoor, ik houd heel erg van het Franse lied." Gevraagd naar het lievelingslied klinkt het uit veel monden: 'This melody'. Net als Julien Clerc zeggen ze het met een vet Frans accent.

Julien trekt ook jonge fans

Ook jonge fans worden nog steeds gegrepen door Clerc zo blijkt: "We zien hier wel veel grijze hoofden", zeggen twee mannelijke fans van 23 en 24 jaar . "Maar dat maakt niks uit."
De twee jongemannen werden op een bijzondere manier gegrepen door het stemgeluid van de Franse zanger. "Wij rijden regelmatig in een Franse oldtimer. Je krijgt die Franse ambiance natuurlijk heel goed met die muziek van Julien in de auto."
Dan is het zeven uur en dringen de fans zich naar binnen voor het optreden. "Hij is inmiddels 75, jaar maar nog heel energiek heb ik gehoord. Ik verheug me op het optreden," zegt een fan nog snel voordat hij naar binnen loopt.
Verslaggever Jeroen Makel nam donderdagavond een kijkje in Nijmegen:
Julien Clerc treedt op in Nijmegen