Gelderse Vallei

Een dode vrouw in Nijkerk en een schietpartij: dit weten we tot nu toe

De politie zette de boel af in Nijkerk.
De politie zette de boel af in Nijkerk. © Persbureau Heitink
NIJKERK - In een huis aan de Sperwerhof in Nijkerk werd woensdag een vrouw dood aangetroffen. De politie zette een PD-unit in de straat, zodat agenten ter plekke onderzoek konden doen naar de oorzaak van het overlijden. Officieel is er nog niet veel duidelijk over de dood van deze persoon, maar het lijkt erop dat de zaak verband houdt met een schietpartij in Bunschoten. Wat weten we tot nu toe over de zaak?

Wat is er gebeurd in Nijkerk?

De politie vond woensdag een overleden vrouw in een woning aan de Sperwerhof. De identiteit van deze persoon is nog niet bekend. De politie kwam met meerdere zwaarbewapende agenten bij de woning en deed urenlang onderzoek. In de straat werden schermen geplaatst, die de woning aan het zicht onttrokken.

Wat is er gebeurd in Bunschoten?

In Bunschoten was woensdagmiddag een schietincident aan de Veenestraat. Een man schoot meerdere keren op een andere man op een fiets. Het slachtoffer raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De schutter vluchtte vervolgens richting Nijkerk en werd daar aan de Sperwerhof aangehouden.

Wat is het verband tussen deze incidenten?

Buurtbewoners in Nijkerk zeggen dat de gevonden dode in het huis in Nijkerk de vrouw is van de schutter in Bunschoten. Er wordt in de buurt gezegd dat deze man een conflict in de relationele sfeer had en zijn eigen vrouw heeft omgebracht. Daarna zou hij naar Bunschoten zijn gereden om daar een wraakactie uit te voeren op een collega.

Geschrokken buurt

Buurtbewoners in Nijkerk zijn geschrokken van de enorme politiemacht gisteren. "Dit is een rustige plaats", vertelt een bewoner aan Omroep Gelderland. Het komt ineens heel dichtbij huis, zo. We zijn dan ook enorm geschrokken. Mijn jonge dochter kwam in Nijkerk op de fiets de grote wagens van de arrestatieteams tegen. Dat maakte indruk op haar en ze had meteen zorgen, want de wagens gingen richting opa en oma. Maar gelukkig gaat het goed met zowel hen als mijn dochter. Al met al zit de schrik er goed in.”

Wat weten we van de betrokken mannen?

De politie laat weten dat de man op de fiets die in Bunschoten werd getroffen een man van 59 jaar uit Bunschoten-Spakenburg is. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De man werkt in Bunschoten bij het bedrijf Voestalpine Automotive Components. Een woordvoerder van dat bedrijf laat weten dat ook de verdachte van de schietpartij bij hetzelfde bedrijf werkt. Verder verwijst de woordvoerder van Voestalpine naar de politie.
Kijk hier naar de video:
Dit weten we over de incidenten in Nijkerk en Bunschoten