Liemers

Vrouw eindigt met bebloed gezicht na aanspreken voetganger op voorrangsfout

De vrouw kreeg ter hoogte van de Heiliglandsestraat een slag in het gezicht.
De vrouw kreeg ter hoogte van de Heiliglandsestraat een slag in het gezicht. © ANP
DUIVEN - Een automobiliste is maandagochtend 6 februari mishandeld op de Heiliglandsestraat in Duiven, nadat ze daar een voetganger aansprak die haar geen voorrang verleende. De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden.
De mishandeling gebeurde rond 8.30 uur. De vrouw kwam aanrijden vanaf de Rijksweg en naderde een oversteekplaats voor fietsers, toen de man lopend overstak. De vrouw gaf met haar handen vragend aan wat de man aan het doen was, waarop hij naar haar toeliep. Toen de vrouw hem uitlegde dat hij verkeerd overstak, begon hij tegen haar te schreeuwen.
De vrouw draaide het raampje van haar auto omhoog, maar kreeg alsnog een klap van de man. Daarop reed ze overrompeld en met bebloed gezicht weg. Bij de huisarts heeft ze een wond bij haar wenkbrauw laten dichten.
De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.

Signalement van de verdachte

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de man in Duiven. Het gaat om een blanke man van ongeveer 60 tot 65 jaar en 1 meter 80 lang. Hij droeg tijdens het incident een dikke blauwe jas, een blauwe wollen muts en had donkerkleurige handschoenen aan. Hij liep met een bruinrode labradoodle bij zich. Wie iets heeft gezien of meer kan vertellen, wordt gevraagd contact te leggen met de politie.