Arnhem en omstreken

Reddingshonden Duiven vinden op slotdag weer levend persoon in Turks puin

De voorbije dagen hebben de honden en hun begeleiders doorlopend gezocht naar overlevenden.
De voorbije dagen hebben de honden en hun begeleiders doorlopend gezocht naar overlevenden. © RHWW / Facebook
ANTIOCHIë - Opnieuw een groot succes voor Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven. Vrijdagavond wordt gemeld dat tijdens de zoekacties naar overlevenden van de aardbeving in Turkije opnieuw iemand levend onder het puin vandaan is gehaald.
De vrijwilligers en honden uit Duiven namen het stokje over van het Urban Search and Rescue Team (USAR) en arriveerden met 28 personen en 18 honden om aan de slag te gaan.
Op de tweede dag werd al een 13-jarig meisje levend gevonden tussen het puin en afgelopen woensdag, op dag vijf, kwamen daar nog eens vier mensen bij. Vrijdag is dus weer een succes geboekt en is opnieuw iemand levend gevonden. De stichting maakt nog niet bekend hoe oud de gevonden persoon is.
Wel is duidelijk dat de honden in totaal negentien 'verwijzingen' hebben gedaan in het getroffen gebied. Op de plekken die nog niet onderzocht zijn, wordt volgens de RHWW nog hard doorgewerkt.

Zaterdag terug naar huis

Deze vrijdag is de laatste zoekdag voor de reddingshondenteams in het centrum van Antakya. Zaterdag rond 17.00 uur wordt de groep terugverwacht op Schiphol.