Arnhem en omstreken

'Hyena-actie' politie levert boeteregen en aanhoudingen op

Boeteregen bij hyena-actie in Arnhem.
Boeteregen bij hyena-actie in Arnhem. © Wijkagent Frank Daeseleer
ARNHEM - In het centrum van Arnhem en in de wijk Spijkerkwartier heeft de politie donderdag een grote actie uitgevoerd. Met de zogeheten 'hyena-actie' probeert de politie de straat en wijk veiliger te maken. De actie veranderde in een bonnenregen met meerdere aanhoudingen.
"Het kan maar zo gebeuren dat we tegen veel dingen aanlopen", vertelt wijkagent Frank Daeseleer. "Gisteren waren we met meerdere groepen op de fiets en kregen we een melding van winkeldiefstal. En die hebben we op heterdaad kunnen aanhouden."

54 boetes

Uiteindelijk schreef de politie ruim vijftig boetes uit. "Dat zijn dan boetes voor alcohol drinken op straat, fietsen zonder verlichting, fietsen met telefoon in de hand of bijvoorbeeld het negeren van een stopteken."
Ook werden zes personen aangehouden. Een van de verdachten is aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs.

'Steeds rustiger in de wijk'

De wijkagent van Spijkerkwartier merkt dat de acties zin hebben. "We pakken de plekken aan waar normaal veel overlast is. We merken dat ook de ondernemers er erg blij mee zijn. Het wordt steeds rustiger in de wijk en daar doen we het voor. Als ze zien dat we met groepjes rijden, weten ze vaak al hoe laat het is."