Gelderse Vallei

Giro555-toernooi in Ede levert ruim 6500 euro op

Voetballertjes in Ede kunnen met elk doelpunt sponsorgeld verdienen voor Giro555
Voetballertjes in Ede kunnen met elk doelpunt sponsorgeld verdienen voor Giro555 © Omroep Gelderland
EDE - Heel voetballend Ede heeft woensdagavond zijn stinkende best gedaan om zo veel mogelijk geld bij elkaar te voetballen voor Giro555. Op het terrein van FC Jeugd lieten sponsoren en kroegtijgers de portemonnee flink rinkelen. Eindstand: 6.817,50 euro.
FC Jeugd, een voetbalvereniging met veel leden met Turkse roots, zette het toernooi in 5 dagen op poten. Initiatiefnemer Laura Faber spreekt van een 'ongekend bedrag'. "We hadden gerekend op zo'n 2500 euro. Maar toen we de hordes mensen zagen, hoopten we al wel dat er wat meer bij zou komen. En dit is echt geweldig."
Faber schreef andere voetbalverenigingen uit de gemeente aan, en die reageerden hartverwarmend door zich massaal met hun teams in te schrijven voor het toernooi. Volgens Faber waren er zo'n 500 mensen op het sportpark. 39 teams van alle verenigingen uit Ede en Bennekom deden mee.
De finale ging tussen de Dames 30+ van FC Jeugd en het eerste herenteam van dezelfde club.

Elk doelpunt levert geld op

Volgens trainer Mesut Tirgil zijn er volop hapjes gemaakt die in de kantine werden verkocht, en hebben veel deelnemende voetbalteams geldschieters gevonden die hen bijvoorbeeld sponsorden voor een bedrag per doelpunt.