Liemers

Duivense honden redden 4 mensen op vijfde dag in Turkije

De honden en hun begeleiders in Turkije
De honden en hun begeleiders in Turkije © Facebook RHWW
DUIVEN - Vrijwilligers van de Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven hebben opnieuw hun waarde bewezen tijdens hun werkzaamheden in Turkije, meldt de stichting op Twitter. Twee volwassen personen en een vader en een zoon zijn op de vijfde dag van de inzet levend gevonden.
De reddingshonden zijn op dit moment in actie in Hatay, in Turkije, om zoveel mogelijk mensen nog levend onder het puin vandaan te halen. Van de week was er al succes toen honden aansloegen op een geurspoor van een 13-jarig meisje. Zij werd uit het puin gehaald. En gisteravond was er dus weer succes. Twee volwassenen en een vader en zoon zijn levend gevonden.
"Dit is het resultaat van het werk van onze SRO hond(en) en collega’s van één van de avondgroepen. Het bericht is bevestigd door de SAR", zegt de stichting op Twitter. Meer details zijn nog niet naar buiten gebracht.

Bijzonder

Dat het nog gelukt is om mensen levend onder het puin vandaan te halen, is bijzonder. De hulptroepen hielden maandag al nauwelijks meer rekening met een succesvolle vondst. Na meer dan een week is de kans om overlevenden te vinden dermate klein dat het Urban Search and Rescue team USAR al besloot het rampgebied te verlaten.