Gelderse Vallei

Lichaam in bos Voorthuizen werd gevonden in auto

Het onderzoek in Voorthuizen.
Het onderzoek in Voorthuizen. © Daniël Hol/Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - De overledene die zondagnacht in Voorthuizen is gevonden, werd in een personenauto aangetroffen. Dat detail maakt de politie dinsdagmiddag bekend.
Het voertuig stond op de parkeerplaats Stroeze Zand, ter hoogte van de Harderwijkerkarweg. De politie zegt op dit moment nog niets over de identiteit van de overleden persoon. "Het onderzoek is in volle gang", meldt de politie. "Vooralsnog liggen alle scenario’s open en richt het onderzoek zich op het achterhalen van de doodsoorzaak en de identiteit van de overledene."

Uitgebreid onderzoek

Maandag 13 februari is een uitgebreid buurt- en forensisch onderzoek gestart. Nu wordt hard gezocht naar getuigen. De politie roept mensen die het voertuig hebben opgemerkt, of onlangs in de omgeving zijn geweest en iets opvallends hebben gezien, zich te melden. Ook komen ze graag in contact met mensen in bezit van een dashcam die onlangs op het parkeerterrein zijn geweest.
In de nacht van zondag op maandag ging de politie naar de parkeerplaats in het bos bij Voorthuizen vanwege een 'verdachte situatie'. Aldaar werd een dode gevonden. De politie begon al snel een groot onderzoek, compleet met speurhond en specialisten in witte pakken. Er kwam een PD-unit en de omgeving werd afgezet.
De politie geeft op dit moment weinig details over het onderzoek en de verdachte situatie, maar verwacht binnenkort meer informatie vrij te geven.