Gelderse Vallei

Heftig ongeluk op A12 eist ook tweede leven

De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeluk
De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeluk © Persbureau Heitink
BENNEKOM - Bij het heftige auto-ongeluk op de A12 ter hoogte van Bennekom zijn maandagmiddag twee personen overleden. Het gaat om twee mannen van 24 en 48 jaar, afkomstig uit Slowakije. Een derde persoon, een 44-jarige man eveneens uit Slowakije, ligt nog in het ziekenhuis.
Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. In het tweede voertuig zat één man, afkomstig uit de gemeente Twenterand. Hij raakte niet gewond.
Door het ongeluk was de A12 urenlang volledig afgesloten, met een enorme verkeersopstopping tot gevolg. Zo ontstond aan de andere kant van de vangrail een kijkersfile en slibden de N224 en N225 volledig dicht

Filmers kunnen bon verwachten

Volgens de Politie Ede, die assistentie verleende op de plaats van het ongeluk, konden meerdere automobilisten bij het passeren het niet laten de ellende met hun mobiele telefoon vast te leggen. De politie noemt het "respectloos" en bovendien strafbaar. De ramptoeristen kunnen een flinke boete in de brievenbus verwachten van 350 euro.

Politie zoekt beelden

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie is nog wel nadrukkelijk op zoek naar dashcambeelden waarop het ongeluk of de aanloop er naartoe is te zien.