Arnhem en omstreken

Arnhems hulpkonvooi komt aan in rampgebied Turkije

Het uitladen van de vrachtwagens in Turkije.
Het uitladen van de vrachtwagens in Turkije. © Omroep Gelderland
ADıYAMAN - Een Arnhems transport met hulpgoederen is afgelopen nacht in Turkije aangekomen in het gebied waar een aardbeving deze week meer dan 28.000 levens eiste. Na een slopende rit van drie dagen arriveerden de vier vrachtwagens en twee busjes in de Turkse steden Adıyaman en Kayseri.
De vrachtwagens zijn eerder deze week in Arnhem volgestouwd met allerlei spullen, van babyvoeding en verzorgingsproducten tot schoenen en tenten. De goederen werden na de verwoestende aardbeving in recordtijd ingezameld en ingeladen. Via Duitsland en Oostenrijk ging het via Hongarije en Roemenië richting Turkije, waarbij onderweg steeds van chauffeur werd gewisseld om de reistijd zo kort mogelijk te houden.
Arnhems Hulpkonvooi aangekomen in Turkije

Nood blijft hoog

Het transport kwam in het donker aan, waarna de hulpgoederen meteen werden uitgeladen. De nood blijft enorm hoog en daarom klinkt de oproep om in Arnhem spullen te blijven verzamelen. "Er is van alles nodig", zeggen de initiatiefnemers achter het hulptransport. "Maar vooral tenten, generatoren, (gas)kachels, verzorgingproducten zoals handdoeken en maandverband, thermokleding en dekens, desinfecterende middelen, babyvoeding en geconserveerd voedsel."

Spullen inleveren

Wie spullen heeft voor mensen in het rampgebied, kan die inleveren aan de Simon Stevinweg 23-12 in Arnhem.