Achterhoek

Borculose basisscholen zamelen flessen in voor Giro555

De leerlingen van de scholen zijn met inzamelen begonnen.
De leerlingen van de scholen zijn met inzamelen begonnen. © OBS Kiezel en Kei
BORCULO - Op veel plaatsen in Gelderland zijn acties voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije in Syrië. Zo ook in Borculo, daar zamelen De Heuvelschool, Basisschool Noord, en Basisschool Kiezel en Kei lege flessen in voor het goede doel.
"Kinderen kunnen de lege flessen naar de scholen brengen", vertelt Leonor Posthumus, locatiecoördinator van OBS Kiezel en Kei. "Dat kan zo'n twee weken en daarna willen we de flessen inleveren. De opbrengst gaan we doneren aan Giro555."

'Je kan altijd iets betekenen voor iemand'

"De beelden uit Turkije en Syrië zijn natuurlijk verschrikkelijk," zegt Posthumus. "We merken ook dat het de kinderen wel bezighoudt. We hebben ook op onze school kinderen zitten die familieleden daar hebben."
"We willen de kinderen laten merken dat, ook al is de situatie vreselijk, er zijn altijd mensen die je willen helpen en je kan altijd iets betekenen voor iemand anders. Met dat doel in ons achterhoofd zijn we deze actie gestart."

Iedereen wil helpen

"We hebben er al een hele boel, dus dat gaat een optocht worden", lacht de directrice, doelend op de hoeveelheid lege flessen die al zijn ingeleverd.
Posthumus: "We horen veel enthousiaste verhalen van mensen die hun steentje bij willen dragen. Zo is er een leerling langsgekomen met een enveloppe met geld, omdat ze geen lege flessen hadden. Dat zijn mooie dingen."