Rivierengebied

Grote brand verwoest bedrijf: bekijk de indrukwekkende foto's

De grote brand in Heteren
De grote brand in Heteren © Persbureau Heitink
HETEREN - Op het industrieterrein in Heteren woedde donderdag aan de Poort van Midden Gelderland Oranje een enorme brand. Opvallend genoeg leek het vuur eerder op de ochtend redelijk onder controle. Maar toch werd een bedrijfspand volledig in de as gelegd. Bekijk hier hoe de brand zich ontwikkelde.
Tussen 6.00 en 7.00 uur 's ochtends kwam de melding van de brand binnen bij de hulpdiensten. Ter plaatse was er vooral veel rookontwikkeling. De brand ontstond in de werkplaats van een bedrijf in tuinmachines en verspreidde zich al snel naar andere delen van het pand.

Vlammen

Een verslaggever ter plaatse meldde dat het plafond geopend zou moeten worden door de brandweer om de laatste brandhaarden te blussen. Ergens daar lijkt het mis te zijn gegaan. Zodra het dak openging, laaide de vlammen op en werd de brand flink groter, zo zegt een getuige. Een NL-Alert werd gegeven en omwonenden moesten ramen en deuren sluiten.
Getuigen spreken onder meer van een 'zieke vlammenzee'. Vanwege de bluswerkzaamheden werden de afritten van de A50 gesloten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De brand in foto's

Bekijk hieronder hoe de brand zich ontwikkelde.