Arnhem en omstreken

Herdenking voor slachtoffers die dood zijn gevonden na brand

Foto's van de overleden bewoonster Jacky.
Foto's van de overleden bewoonster Jacky. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De twee vrouwen die dood zijn aangetroffen na de grote brand in de Arnhemse De Wiltstraat, worden dit weekend herdacht.
Bij de daklozenopvang van Tonnie van den Herik, ook wel bekend als de moeder van de Arnhemse daklozen, wordt zondag een kaarsje gebrand voor de 46-jarige Jacky.
Tijdens de bijeenkomst vertelt Van den Herik wat over zeker een van de slachtoffers, er is muziek en er wordt een minuut stilte gehouden. De daklozenmoeder zegt dat ze hoopt op gerechtigheid. "Het moet duidelijk worden wat er is gebeurd."

Kaarten en bloemen

In wijkcentrum De Nieuwe Hommel, recht tegenover de uitgebrande panden in de wijk Sint Marten, is een herdenkingsplek ingericht. Voor de getroffen huizen liggen nog steeds kaarten en bloemen. Ook zijn er kaarsen en een lantaarn neergezet.
De herdenkplek buiten.
De herdenkplek buiten. © Omroep Gelderland
In het wijkcentrum is voor diegenen die er behoefte aan hebben een condoleanceregister, om stil te staan bij de overleden bewoonster Jacky. Het andere dodelijke slachtoffer was mogelijk bij haar op bezoek toen het vuur om zich heen greep.
De komende zes weken is er in verband met de nasleep van de brand elke dinsdagmiddag een wijkcoach aanwezig in het buurthuis.

Verslaafd geraakt

Ook daklozenopvang Het Kruispunt in Arnhem laat weten geschokt te zijn door de vondst van de twee dode vrouwen. Jacky was daar al jaren bekend. Een vrijwilliger omschrijft haar als een kleurrijke, vrolijke vrouw die verslaafd was geraakt en daarom hulp kreeg. Bij de opvang leven ze ook mee met de nabestaanden van de slachtoffers.
Eerder deze week werd duidelijk dat de 37-jarige Arnhemse verdachte nog zeker drie dagen blijft vastzitten. Waarschijnlijk wordt de vrouw nog voor het weekend voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij wordt er volgens de politie van verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale brand.