Rivierengebied

Agenten halen met getrokken wapen duo uit auto op A15

Na de vondst van een pistool trokken de agenten hun wapen.
Na de vondst van een pistool trokken de agenten hun wapen. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
OCHTEN - Politieagenten van het Team Verkeer Oost-Nederland hebben zaterdagavond twee personen aangehouden. Dat gebeurde met getrokken wapen tijdens een controle op de A15 tussen Ochten en Tiel. De bestuurder had geen rijbewijs, bleek te hebben gedronken en testte positief op drugs. In de auto werden een gasalarmpistool en een ploertendoder aangetroffen.
De surveillerende agenten zetten het voertuig aan de kant, omdat de wagen slingerde en de binnenverlichting brandde. Bij de daaropvolgende controle kwamen nogal wat misstanden aan het licht: de bestuurder had geen rijbewijs, reed onder invloed van alcohol en bij een doorzoeking werd soft- en harddrugs gevonden.
In een tasje bij de bestuurdersstoel vonden de agenten bovendien een wapen. Zoals de procedure voorschrijft werden de bestuurder en bijrijder vervolgens met getrokken wapens uit de auto geleid. Na onderzoek bleek het gevonden wapen een gasalarmpistool te zijn. De verdachten van 19 en 28 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden.