Gelderse Vallei

Vermoedelijke spoordieven geramd door trein en daarna gevlucht

Er lag een stuk rail in de berm.
Er lag een stuk rail in de berm. © Persbureau Heitink
LUNTEREN - Een trein is zaterdagavond in Lunteren op een aanhanger met vermoedelijk een gestolen stuk rail gebotst. Daarna was de auto met aanhanger verdwenen. Dat gebeurde rond 20.45 uur op de overgang in de Meulunterseweg.
De machinist zag de aanhanger opdoemen en kon niet meer op tijd remmen. Toen hij uit de trein stapte om te kijken of er gewonden waren, was de auto met aanhanger verdwenen. Er lag nog wel een stuk rail in de berm.
Het vermoeden is dat de aangetroffen spoorstaaf was gestolen. Spoorbeheerder ProRail heeft het treinverkeer enige tijd stilgelegd.

Moeite om weg te komen

Volgens omstanders probeerde de bestuurder van de auto met aanhanger via het spoor weg te komen, nadat het voertuig parallel in de berm van het spoor had gereden. De auto kwam daar uiteindelijk met moeite weg.
De spoorstaaf lag naast het spoor, maar was daar niet uit het spoor zelf gehaald. De politie is op zoek naar de auto met aanhanger, waarvan omstanders kentekens hebben genoteerd.
De trein heeft lichte lakschade opgelopen, aldus een woordvoerder van ProRail. Bouw- en spoorbedrijf Strukton gaat aangifte doen van vernieling en diefstal.
Kijk naar beelden van de plek van het ongeval:
Trein ramt aanhanger spoordieven