Stedendriehoek

Brug in zeer slechte staat: Lochem neemt 'ingrijpende maatregelen'

De Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat.
De Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat. © Gemeente Lochem
LOCHEM - De Reudinkbrug bij de Graaf Ottoweg (N312) in Lochem is in zeer slechte staat. Dat blijkt uit een nadere inspectie. Om de veiligheid van de gebruikers van de brug te garanderen, heeft de gemeente 'ingrijpende maatregelen' genomen.
Gemotoriseerd verkeer mag niet meer stilstaan op de veelgebruikte brug over de Berkel. Zwaar vrachtverkeer mag er niet meer overheen en dat geldt ook voor toeleveranciers van grote supermarkten en winkels in de binnenstad, waar eerder nog een uitzondering voor gold. Er zijn inmiddels borden geplaatst bij de Reudinkbrug.
De brug is veilig voor fietsers en voetgangers, meldt de gemeente. Openbaar vervoer gaat alleen over de brug als er gereden wordt met kleinere bussen. Grote bussen maken net als het zware vrachtverkeer gebruik van een omleiding.

'Niet verwacht'

Dat de Reudinkbrug in zo'n slechte staat is, had de gemeente Lochem niet verwacht. Uit de recente inspectie blijkt dat de brug niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast is er veel beton- en wapeningsschade aan de constructie. Hieruit blijkt dat de brug overbelast wordt.
De gemeente bekijkt dit weekend of weggebruikers de maatregelen goed opvolgen. Als er aanpassingen nodig zijn, dan worden die komende week gedaan. Het is nog niet bekend of de brug wordt opgeknapt of vernieuwd.