Arnhem en omstreken

Drukte bij training Vitesse: 'Sfeer volledig omgeslagen'

Pröpper en Van Ginkel zijn terug bij Vitesse.
Pröpper en Van Ginkel zijn terug bij Vitesse. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Meerdere supporters en verschillende media zijn vrijdagochtend op de training van Vitesse afgekomen. Het was een goed bezochte training op Papendal. "Dat heeft ongetwijfeld met Marco van Ginkel te maken, normaal is het hier nooit zo druk", lacht trainer Phillip Cocu. Van Ginkel zelf kan er wel om lachen. "De mensen vinden het leuk dat ik er weer ben." De negativiteit bij Vitesse lijkt voor even verdwenen.
Als Van Ginkel naar het veld toeloopt, staan de eerste supporters al klaar: "Marco, mag ik een foto?". De middenvelder uit Scherpenzeel is weer thuis, tien jaar nadat hij Vitesse verliet. Hij kwam op de slotdag van de transfermarkt over van PSV.
"Ik krijg allemaal complimenten dat ik hier weer ben. De mensen zijn er blij mee. Ik krijg ook allemaal oude foto's te zien." Na de aankondiging van de transfer van Van Ginkel ging het ook al los op sociale media. Supporters zien 'het oude Vitesse' weer terugkeren.

Drukte langs het veld

De drukte langs het veld viel ook trainer Cocu op. "Het zal ongetwijfeld te maken hebben met Marco, normaal is het niet zo druk", lacht hij. Van Ginkel moet ook lachen. "Het zou zomaar met mij te maken kunnen hebben, ik ben natuurlijk een tijd weggeweest, maar dit is leuk om te zien. Ik krijg ook veel reacties. Mensen zeggen dat ze het leuk vinden dat ik terug ben. Ze maken foto's en delen complimenten uit. Dat is leuk om mee te maken."
De sfeer in Arnhem begint dus weer om te slaan. Na alle negativiteit over het spel, de prestaties, de overname en de stadionperikelen, is er nu weer positief nieuws. "Ik merk dat de sfeer weer omslaat. Daar werkt een positief resultaat in mee (winst bij sc Heerenveen, red.), maar ook dat Van Ginkel en Pröpper er nu zijn", zegt trainer Cocu.
Dat Van Ginkel terugkeert in Arnhem, heeft voor een groot deel te maken met de trainer, onthult de speler uit Scherpenzeel. "Ik zocht naar minuten nadat ik bij PSV niet veel speelde en ik sprak daar met Phillip over. Hij vond het ook een mooie match als ik terug zou keren. Ik heb een goed gevoel bij de club en de trainer. Dus ik ben blij dat het uiteindelijk is rondgekomen."
Cocu sluit zich daarbij aan. "Ik heb inderdaad ook wel een rol gespeeld in deze transfer. Ik probeer voor de club en het elftal het maximale te bereiken. Voor nu, maar ook voor komend seizoen. Zodat we samen de weg omhoog in kunnen slaan. Daar werken we met z'n allen aan."

Cirkel rond

Voor Van Ginkel is een gekoesterde wens toch uitgekomen met zijn rentree bij Vitesse. "Het leek me vroeger altijd leuk terug te komen bij Vitesse. Dat het nu werkelijkheid is, moet nog even bezinken. Maar het cirkeltje is rond. Dat gebeurt niet vaak in het voetbal, maar bij mij wel. Dat is best leuk."
Kijk hier naar de video:
Transferstunts kantelen sfeer bij Vitesse