Arnhem en omstreken

Dit is het meest gewaardeerde treinstation van Gelderland

Station Oosterbeek van boven gezien.
Station Oosterbeek van boven gezien. © Maurits / Wikimedia Commons
OOSTERBEEK - Station Oosterbeek is het meest gewaardeerde treinstation van onze provincie. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Spoorwegen en ProRail uitvoerden onder 85.000 reizigers. Het station krijgt een 8,0 van reizigers en staat daarmee in de landelijke topvijf.
Station Oosterbeek is een bescheiden station en ligt in een ingraving in het groen, tussen de stations Wolfheze en Arnhem. Het station dateert uit 1845, het is al decennia onbemand en is voor veel reizigers een tussenstop op weg naar andere bestemmingen, maar wordt dus wel gewaardeerd als een prettig station.
Andere stations in onze provincie die goed worden gewaardeerd zijn Klarenbeek (7,9), Lunteren (7,9) en Barneveld-Zuid (7,8). Onderaan de lijst bungelt Nijmegen Dukenburg, dat met een 5,9 wordt gewaardeerd door treinreizigers. Ede-Wageningen (6,3) komt ervan af met een krappe voldoende.
Uit de Stationsbelevingsmonitor van de NS en ProRail blijkt dat reizigers Klimmen-Ransdaal in Limburg waarderen om de mooie ligging in het heuvelachtige landschap en vanwege het monumentale stationsgebouw uit 1913. In dat gebouw zit een eetgelegenheid met een terras op het perron.