Rivierengebied

Boer Rob worstelde met mentale gezondheid tijdens Boer Zoekt Vrouw

Boer Rob.
Boer Rob. © KRO-NCRV/Linelle Deunk
DEEST - Kersenteler Rob Janssen uit Deest, die bekendheid vergaarde met het datingprogramma Boer Zoekt Vrouw, wil zich inzetten voor mentale gezondheid. "Tijdens het programma kreeg ik hulp van een team van psychologen om te leren omgaan met de reacties op mijn deelname."
Rob weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te praten over mentale problemen, of er - zoals hij deed - over te 'zingen'. Daarom brengt hij in samenwerking met stichting Mind een nummer uit om aandacht te vragen voor het onderwerp. Stichting Mind zet zich in om psychische gezondheid te verbeteren.

Negatieve aandacht

"De samenleving is heel hard", deelt de fruitteler openhartig. Tijdens zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw kreeg hij veel vervelende opmerkingen over zich heen. Voor Rob was die aandacht behoorlijk wennen: "Mensen hebben opeens allemaal een mening over je." Daardoor ging hij nadenken over zijn mentale gezondheid.
De boer zag, naast zijn eigen mentale problemen, ook anderen worstelen met klachten. Voor Rob was de goede begeleiding van psychologen vanuit het tv-programma een grote steun. Door de hulp die hij van het Boer Zoekt Vrouw-team kreeg, raakte hij geïnspireerd om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Nieuwe muziek

Naast de passie voor het kersentelen heeft Janssen ook een grote liefde voor muziek. Zoals ook tijdens het programma te zien was, zingt hij graag en begeleidt hij zichzelf op de gitaar. Rob besloot daarom een lied te schrijven om zijn steun te betuigen aan anderen die ook mentale problemen hebben. Met zijn nieuwe nummer And She Cries wil hij benadrukken hoe belangrijk het voor met name jongeren is om te praten over psychische problemen.
Rob zocht contact met de stichting Mind om zo zijn nieuwe nummer meer bereik te kunnen geven. Hij is blij met de samenwerking: "Het is een win-winsituatie, beide partijen hebben baat bij meer bekendheid."
Op 17 februari komt zijn nieuwe song uit op Spotify onder zijn artiestennaam 'RJ69'.