Arnhem en omstreken

Tweede dode gevonden na brand in Arnhem

De fatale brand brak dinsdagochtend vroeg uit.
De fatale brand brak dinsdagochtend vroeg uit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er is een tweede stoffelijk overschot aangetroffen na de zeer grote brand aan De Wiltstraat in Arnhem. Dat meldt de politie woensdagmiddag.
Het tweede lichaam werd ontdekt op de locatie van de brand in de wijk Sint Marten. Daar woedde dinsdag een felle brand die twee huizen verwoestte en nog eens vijf woningen onbewoonbaar maakte.
Tijdens bluswerkzaamheden vonden brandweerlieden dinsdagavond al de eerste dode. Over de identiteit van de twee slachtoffers doet de politie nog geen mededeling. Volgens bewoners is een van de slachtoffers een vrouwelijke bewoonster van een van de getroffen woningen.

Marcouch: 'Afgrijselijk'

Burgemeester Ahmed Marcouch vindt het "afgrijselijk voor familie, vrienden en buren" dat er twee doden zijn gevonden. Forensisch onderzoek moet volgens hem duidelijkheid geven over de oorzaak van de brand en de identiteit van beide slachtoffers.
Marcouch erkent dat een van de uitgebrande woningen "een plek was waar veel te handhaven viel" en waarover vanuit de buurt veel klachten over overlast kwamen. "Maar of er een causaal verband is tussen die klachten en deze brand, dat moet uit onderzoek blijken."
De gemeente gaat volgens de burgemeester kijken naar de klachten en hoe de afhandeling daarvan in z'n werk is gegaan.
Er is een tweede dode gevonden op de locatie van de brand.