Rijk van Nijmegen

Zanger René le Blanc: 'If I Tell You wordt in het Duits uitgebracht'

René le Blanc
René le Blanc © ANP
NIJMEGEN - Zanger René le Blanc uit Nijmegen werkt sinds kort samen met het schrijversteam dat successen boekte met André Hazes jr. "Het is een heel mooi team."
"Ik zat bij een platenlabel waar ik grote sprongen heb gemaakt. Maar de neuzen wezen niet meer dezelfde kant op. Zij wilden dat ik Nederlandstalig zou gaan zingen. Ik zing liever Engelstalig", legt Le Blanc uit.
"Drie weken geleden sprak ik met producer Edwin van Hoevelaak en die raadde aan alles in eigen beheer te gaan bepalen. En om met bandleider Marcel Fisser en songwriter Bram Koning te gaan werken." Zij werkten tot voor kort met André Hazes. "Maar ik word niet de nieuwe Hazes", benadrukt hij.

'Razend enthousiast'

"Iedereen is razend enthousiast. Het is een mooi project. We gaan dit jaar 3 à 4 singles maken à la Engelbert Humperdinck en Tom Jones, zoals ik graag doe. Daar zijn we nu mee bezig. We hebben lekker relaxed gewerkt, liedjes geschreven. We hebben er twee gemaakt en volgende week nog een. Daar gaan we uit kiezen en die komt rond de tweede week van maart als nieuwe single uit. In ieder geval na de carnaval", vertelt Le Blanc.
De ambities van de 54-jarige Nijmegenaar stoppen niet bij de grens. "We zijn met Duitsland bezig. We gaan If I Tell You (een hit van Le Blanc, red.) in het Duits uitbrengen. Maar ook in Duitsland zingen artiesten vaak in het Engels, zoals Tom Jones en Engelbert Humperdinck. Daar zijn we nu over aan het overleggen."

Veel media-aandacht

Le Blanc verbaast zich over de grote aandacht van de media. "Ik zat in Boulevard en in Shownieuws. En als ik zie wat ze allemaal schrijven. Als de media zo doorgaan, hebben we een hit voor het nummer is uitgebracht."
De Nijmegenaar dankt bekendheid met name aan zijn deelname aan het SBS-programma Ik Geloof In Mij. Hij wordt soms de Nederlandse Engelbert Humperdinck genoemd, vanwege zijn uiterlijk en muziekstijl.