Arnhem en omstreken

Dode gevonden na hevige brand in Arnhem

De brand in Arnhem kostte één iemand het leven.
De brand in Arnhem kostte één iemand het leven. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De hulpdiensten hebben dinsdag in Arnhem een overleden persoon gevonden op de plek waar die dag urenlang brand woedde. Dat maakt de politie 's avonds bekend.
In de ochtend brak brand uit in een woning aan de De Wiltstraat. Daarbij raakte één persoon gewond, die naar het ziekenhuis werd gebracht. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaf later te kennen dat deze persoon rook had ingeademd.
Nu blijkt dat de hulpdiensten ook een overleden persoon hebben aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat zijn of haar doodsoorzaak is. De politie zegt onderzoek te doen naar de identiteit van de overleden persoon.

Brand na zeven uur onder controle

De brandweer had dinsdag haar handen vol aan de brand in de De Wiltstraat. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden had het vuur na zeven uur blussen pas onder controle. De brand was moeilijk te bestrijden, omdat de brandweerlieden niet goed bij de plek konden komen waar het vuur was ontstaan. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand kon daardoor ook niet worden opgestart.
Woordvoerder René Bierman van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden gaf dinsdagavond te kennen dat zeven panden onbewoonbaar zijn geraakt door de brand. Een buurtbewoner gaf te kennen dat hij de gemeente Arnhem al bijna twee jaar waarschuwde voor de brandveiligheid van de panden in de De Wiltstraat.